Google I/O 2019 komt eraan

Gisteravond trapte Google het I/O event af met een eigen keynote. De producent van onder andere Assistant, de Pixel smartphones en Android kondigde heel veel nieuwe dingen aan. Dat jij door al het nieuws het overzicht verloren bent snappen wij dus als geen ander. Daarom speciaal voor jou: alle grote aankondigingen van gisteravond op een rij!

Aftrap Google I/O 2019

Van dinsdag 7 mei 2019 tot en met donderdag 9 mei 2019 vindt het Google I/O evenement plaats. Net zoals ieder jaar trapt Google zelf het evenement af met de grootste aankondigingen voor het komende jaar. Waar gaat het bedrijf zich op richten, hoe pakt het dingen aan en welke diensten krijgen een upgrade? Het zijn vragen die gisteravond werden beantwoord. 

Zo zagen we bijvoorbeeld de komst van een goedkopere Pixel 3 smartphone, nieuwe functies voor Google Maps en kregen we meer informatie over Android Q. Om jou snel en duidelijk op de hoogte te brengen hebben we de grootste aankondigingen voor je op een rij gezet.

Android Q beta 3 rolt uit

Net als vorig jaar heeft Google de beta van Android uitgebreid. Het langverwachte Android Q is inmiddels toe aan de derde beta en rolt vanaf nu ook een stuk verder uit. Zo het besturingsysteem niet alleen maar op de Pixel toestellen te downloaden, maar ook op maar liefst 15 smartphones van derde partij producenten. Android Q is vanaf nu onder andere beschikbaar op de OnePlus 6T, de Xiaomi Mi 9, Huawei Mate 20 Pro, Asus Zenfone en nog veel meer. 

Naast het uitrollen zijn onder andere ook Focus Mode, Dark Mode en Smart Reply toegevoegd aan het systeem. Android Q moet voor het einde van 2019 uitgebracht worden door Google. Wanneer dat precies is, is op dit moment nog niet bekend.

Opvouwbare Pixel smartphone

Mario Queiroz, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Pixel smartphones, heeft bevestigd dat de producent bezig is met een opvouwbare Pixel. Volgens de ontwikkelaar zijn de smartphones zeer aantrekkelijk voor gebruikers die een groot scherm willen hebben, maar is dat niet genoeg om gigantische bedragen te vragen van die mensen. 

Google laat weten dat er dus wel degelijk een opvouwbare Pixel op de markt komt, maar dat het er alle tijd voor neemt. Een duidelijk en goede beslissing gezien het feit dat Samsung met de Galaxy Fold heeft bewezen dat de eerste zijn niet altijd het beste is.


Toegepaste diensten
Gemakkelijk samenwerken