Case Cello

Cello stapt over op Google G Suite

Zorgaanbieder Cello Zorg verbindt 2.700 medewerkers op 80 locaties en bespaart € 1 miljoen over 4 jaar door over te schakelen naar G Suite.

De 3.000 medewerkers van Cello helpen mensen met een beperking te wonen, werken, leren en ontspannen zoals ze dat het liefste willen. Op meer dan 80 locaties. Juist vanwege die veelheid aan werkplekken ging de organisatie op zoek naar een werkomgeving in the cloud. In een uitgebreide pilot werd Office 365 naast Google G Suite gelegd. G Suite bleek niet alleen voordeliger, maar ook het beste bij de behoefte van de zorgorganisatie en haar gebruikers te passen. “Met deze volledig webbased werkomgeving hoeven we geen compleet nieuwe infrastructuur aan te leggen, als we een nieuwe locatie openen,” meldt De Laat. “Wifi aan en hup, iedereen kan aan de slag.”

G Suite is gemaakt voor samenwerken

Voorheen logden Cello-medewerkers via het remote desktop platform Citrix in op hun Office 365 werkomgeving. G Suite biedt alle vergelijkbare – en meer – functionaliteiten, maar dan alles online. Dat geldt ook voor het Microsoft Word-alternatief Google Docs. Belangrijker nog is dat ze met G Suite veiliger en makkelijker kunnen samenwerken. Collega’s werken gelijktijdig in het hetzelfde document, dat automatisch wordt opgeslagen. Kopie maken? Document mailen? Niet nodig; iedereen heeft altijd de meest actuele versie op het scherm. 

Afscheid Citrix

Omdat Google alles online regelt, is G Suite ook voor de beheerder veel makkelijker. En het relatief kostbare Citrix kon vervallen. “Dat geldt ook voor firewalls. Inclusief reductie van beheerkosten besparen we in vier jaar tijd meer dan een miljoen euro,” schat De Laat voorzichtig in. 

 

" Telkens wanneer we ergens implementeren, moeten we rekening houden met de infrastructuur om ervoor te zorgen dat mensen toegang hebben tot ons netwerk. Met G Suite is alles wat we nodig hebben een wifi-router en kunnen we een volledige kantooromgeving op afstand implementeren. Het is opeens heel eenvoudig om de organisatie flexibel te maken. "

- Will de Laat, hoofd ICT, Cello Zorg

Met G Suite meer tijd voor de cliënt

De hele transitie is georganiseerd en begeleid door Zzapps. Projectmanagement, migratie en changemanagement. Inclusief training van een groep van 100 Google-ambassadeurs, bij wie de overige gebruikers, die toegang hadden tot een elektronische leeromgeving, met hun eerste vragen terecht konden. Plus de levering van 1.250 Chromebooks (en Chromeboxen, de desktopvariant waarmee de laptops kunnen worden aangesloten op een monitor). Het gemak van Chromebook nam zelfs bij de meest sceptische gebruiker het laatste restje twijfel weg. Inloggen op je eigen - of een andere, maakt niet uit – Chromebook en je zit in je vertrouwde werkomgeving. Klaar? Dichtklappen. Weer door? Openklappen en je bent weer precies waar je was. Minder gedoe, meer tijd. Tijd die Cello liever besteedt aan de cliënt. 


Toegepaste diensten
G Suite
Chrome Enterprise