CASE CELLO

Cello stapt over op Workspace

Zorgaanbieder Cello Zorg verbindt 2.700 medewerkers op 80 locaties en bespaart € 1 miljoen over 4 jaar door over te schakelen naar G Suite.


De 3.000 medewerkers van Cello helpen mensen met een beperking te wonen, werken, leren en ontspannen zoals ze dat het liefste willen. Op meer dan 80 locaties. Juist vanwege die veelheid aan werkplekken ging de organisatie op zoek naar een werkomgeving in the cloud. In een uitgebreide pilot werd Office 365 naast Google Workspace gelegd. G Suite bleek niet alleen voordeliger, maar ook het beste bij de behoefte van de zorgorganisatie en haar gebruikers te passen. “Met deze volledig webbased werkomgeving hoeven we geen compleet nieuwe infrastructuur aan te leggen, als we een nieuwe locatie openen,” meldt De Laat. “Wifi aan en hup, iedereen kan aan de slag.”

Workspace is gemaakt voor samenwerken

Voorheen logden Cello-medewerkers via het remote desktop platform Citrix in op hun Office 365 werkomgeving. G Suite biedt alle vergelijkbare – en meer – functionaliteiten, maar dan alles online. Dat geldt ook voor het Microsoft Word-alternatief Google Docs. Belangrijker nog is dat ze met Workspace veiliger en makkelijker kunnen samenwerken. Collega’s werken gelijktijdig in het hetzelfde document, dat automatisch wordt opgeslagen. Kopie maken? Document mailen? Niet nodig; iedereen heeft altijd de meest actuele versie op het scherm.

Afscheid Citrix

Omdat Google alles online regelt, is Workspace ook voor de beheerder veel makkelijker. En het relatief kostbare Citrix kon vervallen. “Dat geldt ook voor firewalls. Inclusief reductie van beheerkosten besparen we in vier jaar tijd meer dan een miljoen euro,” schat De Laat voorzichtig in.

Resultaten


  • Cello Zorg heeft 2.700 medewerkers verbonden op 40 locaties.

  • Ruim €1 miljoen wordt over 4 jaar bespaard door over te stappen op G Suite.


“Met Google Workspace hebben we alleen een Wifi router nodig, en we kunnen een volledige kantooromgeving remote uitrollen. Het is heel eenvoudig om de organisatie flexibel te houden.

- Will de Laat, head of ICT, Cello Care

Meer tijd voor de client met Workspace

The hele migratie is georganiseerd door Zzapps, en zzapps heeft supervisie gehouden op dit traject. Projectmanagement, migratie en 'changemanagement'. Inclusief training voor een groep van 100 Google-ambassadeurs, die beschikbaar waren om de eerste vragen van gebruikers te beantwoorden.

Daarbij waren 1250 Chromebooks- en boxen geleverd. De handigheid van de Chromebooks haalde zelfs te twijfels weg bij de meest sceptische gebruikers. Log in op je eigen, of een andere, het maakt niet uit, Chromebook en je bent in je eigen werkomgeving. Klaar? Afsluiten. Weer verder? Klap het device open en je bent weer meteen waar je gestopt bent. Minder gedoe, meer tijd. Tijd die Cello liever spendeert aan de client.