Google Apps Script

Stel, je hebt geen ervaren developer in dienst, maar je wilt toch bepaalde processen in je organisatie automatiseren. Bijvoorbeeld om beter inzicht te krijgen in bepaalde data of om repetitieve handelingen efficiënt en foutloos te kunnen uitvoeren. G Suite bevat daarvoor een makkelijke en eenvoudige tool: Google Apps Script.

Neem direct contact met ons op

Wat kan ik met Google Apps Script?

Met Google Apps Script is het mogelijk op een eenvoudig niveau te automatiseren, door Google-producten als Gmail, Docs, Agenda, Spreadsheets, Analytics en andere applicaties aan elkaar te koppelen. Ook externe toepassingen als AdWords, Facebook Ads en MailChimp. Je hoeft daarvoor geen ervaren ontwikkelaar te zijn, al is enige kennis van JavaScript (dat is namelijk de taal van Google Apps Script) wel een voordeel. Een beetje handige medewerker die je zou vragen een macro in Excel op te stellen, kan prima uit de voeten met Google Apps Script.

Automatiseren workflow

Wat heeft die handige medewerker daarvoor nodig? Geen server, geen database; alleen maar zijn browser en Google account. Plus misschien wat tijd om zich online te verdiepen in Google Apps Script of bijvoorbeeld bij Zzapps een korte training te volgen. Vervolgens kan hij aan de slag en schrijft hij een script om automatisch professioneel opgemaakte informatie te sturen naar de deelnemers van je seminar. Of hij helpt de HR-manager die intakegesprekken in de agenda heeft gepland, enkele dagen voor het gesprek automatisch een e-mailbericht te versturen met afspraakgegevens, bijlagen en een ingevuld formulier. Modulaire teksten hergebruiken voor offertes en tenders, e-mails met facturen automatisch archiveren … het kan allemaal met Google Apps Script. Handig!

 

   

Meer weten over Google Apps Script? Benieuwd hoe wij implementatie van G Suite aanpakken en hoe wij je mensen ondersteunen? Neem contact op met Zzapps.

Neem contact op
GoogleCloud_Partner_Badge_150.png

Contact

Zzapps B.V.
High Tech Campus 9

5656 AE  Eindhoven

Telefoon  040 - 711 41 94
Of stuur ons een e-mail

            
Scroll naar boven