Google Drive zakelijk

Al je bestanden verzameld op één plek. Online en hermetisch beveiligd. Altijd en overal toegankelijk, met welk device dan ook. Ook door personen die je daartoe autoriseert, zodat je samen aan een document kunt werken. Tegelijk, waarbij je realtime ziet wat de ander verandert of toevoegt. En dat zijn nog niet eens alle voordelen van Google’s online bestandsopslag voor professionals: Google Drive zakelijk. 

Google Drive is een onderdeel van het alles-in-een pakket Google Workspace. Te vergelijken met Dropbox of OneDrive, maar dan beter en slimmer. Documenten, presentaties, foto’s, video’s, spreadsheets … je kunt er alles op kwijt. Alles, want met een abonnement op Google Drive zakelijk is je opslagruimte nagenoeg onbeperkt!* (*afhankelijk van welke variant je kiest).

Zakelijke voordelen met Google Drive

Met Google Drive zakelijk kan je fileserver de deur uit, want alles staat in the cloud. Dat scheelt een heleboel tijd en geld. En frustratie ook, want Google Drive is 99,9% up and running. Ook het gedoe met te zware e-mailbijlagen en de tijdrovende omweg via WeTransfer behoort definitief tot het verleden. Je hoeft je collega’s alleen maar uit te nodigen jouw bestanden op Drive te bekijken. Je hoeft je ook nooit meer te ergeren aan versies 1.0, 1.1, 1.2 gewijzigd, 1.2 met opmerkingen van Annabel … Google Drive zakelijk houdt automatisch de versiegeschiedenis bij (wie heeft wat veranderd?) en iedereen ziet zo wat het meest recente bestand is. 

Google is platformonafhankelijk en dat geldt dus ook voor Google Drive. Het maakt niet uit of je werkt met Apple of Windows en met welke webbrowser, wat je maakt wordt zo opgeslagen in Drive. Automatisch; al valt je device uit door stroomstoring of update, er gaat niets verloren. En je raakt ook niets kwijt, want je hoeft alleen maar een paar zoekwoorden in te geven en Drive vindt het bestand dat je zoekt. Per slot van rekening hebben we het over Google!
 

Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties

Google Drive opent alle gangbare bestandsindelingen, ook al heb je niet de juiste software. Ook Word documenten, PowerPoint presentaties, Excel spreadsheets die een ander bijvoorbeeld binnen Microsoft Office heeft gemaakt. Met Google Drive krijg je er namelijk vergelijkbare (maar weer slimmere) productietools bij, zoals Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties. En alles wat je daarmee maakt, kun je weer als ieder gangbaar bestandstype wegschrijven.

Geïnteresseerd? Plan een afspraak