Fysiocentrum Beweeg

Wat bewoog Fysiocentrum Beweeg om Zzapps in te schakelen?
Regionale ondernemer Jits besloot binnen zijn brede fysiotherapie praktijk en sportcentrum “Fysiocentrum Beweeg” verder te digitaliseren.

Fysiocentrum Beweeg

Regionale ondernemer Jits besloot binnen zijn brede fysiotherapie praktijk en sportcentrum “Fysiocentrum Beweeg” verder te digitaliseren.

Zzapps als partner  

Terugkijkend op de geslaagde transitie naar de Cloud (Google Workspace en Chrome) zagen we dat Jits bijna de complete klantreis heeft doorlopen. Als Google partner maken we graag van deze gelegenheid gebruik om dat eens stap voor stap te beschrijven.

1. Inventarisatie.

2. Uitvoering Deployment.

3. Uitrol van Chrome OS Flex op ongeveer 15 apparaten; De windows laptops die aanwezig waren zijn omgezet naar Chrome OS flex, zodat deze apparaten nog niet meteen vervangen hoeven te worden. Enorme kostenbesparing! Er hoefden voor deze apparaten geen nieuwe Chrome apparaten besteld te worden.Deze zullen in de loop van de tijd vervangen worden door Chrome apparaten.

4. Uitrol van een 9-tal Chromeboxen ter vervanging van de huidige Thin Clients; helaas konden deze niet worden voorzien van Chome OS flex. Deze chromeboxen zijn tewvens voorzien van Beheerslicenties, zodat deze apparaten centraal vanuit de Google admin omgeving beheerd kunnen worden.

5. Instellen van randapparatuur zoals printers die in de praktijk gebruikt worden.

6. Basistraining gegeven aan alle medewerkers, zodat de nieuwe omgeving waarmee de medewerkers moeten gaan werken, goed begrepen wordt. Er is een uitleg gegeven over het gebruik van Gmail en de hele Drive omgeving (wat is docs, sheets etc? Hoe werkt delen en wat zijn gedeelde drives).

De uitdaging

Klant was op zoek naar een oplossing die minder beheer vergde en goedkoper was qua licentiekosten, virusscanners etc. en beheerkosten. Het centrum had een server waarop iedereen werkt/inlogt met een RDS-sessie en maakte gebruik van thin clients en windows laptops in combinatie met een Office365 omgeving.

Het resultaat

Zzapps heeft een totaalpakket aan diensten geleverd voor de reorganisatie van de werkzaamheden. En ondanks het feit dat dit een klein bedrijf is, verdiepte Zzapps zich diep in de details van het werk en de behoeften van de klant om te helpen.

  • De Overgang is gemaakt van de Office naar de Google WS omgeving,
  • het uitrollen van Chrome OS Flex op zo’n 15 devices,
  • het inrichten van randapparatuur die in de praktijk wordt gebruikt en
  • het geven van basistrainingen aan alle medewerkers.

Zzapps loopt graag voorop. Daarom investeren wij continu in nieuwe ontwikkelingen. Al geruime tijd bestaan er Workspace Add-ons: kleine applicaties die zichtbaar zijn binnen Google Workspace zoals Gmail, Drive en de Agenda.  We zijn enorm trots dat Google ons betrekt bij de introductie van alternate runtimes voor Workspace Add-ons.

Andere casussen

Testimonials

Bright Society

Een impressie van de impact die Google op Bright society heeft gehad.
Testimonials

Kasteelpark Born

Parkbezoeken mogelijk gemaakt door Google Sheets!
Testimonials

Beauty District

Onze BigQuery-webshop met Exact Online-gegevens